Vingino Kinderkleding

vingino kinderkledingHet Zwols Museum heeft een nieuwe tentoonstelling aangekondigd, gesponsord door Vingino Kinderkleding. Het gaat om een tijdelijke tentoonstelling in de vleugel van het museum. De tentoonstelling zal de ontwikkeling van kindermode door de eeuwen heen laten zien. Hoe kleedde kinderen zich in de 17e eeuw, tijdens de Gouden Eeuw, in de 18e eeuw en in de 19e eeuw? Met name de 20e eeuw zal extra worden uitgelicht. Hoe kleedde kinderen zich rond de Eerste Wereldoorlog? In de jaren ’30 ging Nederland gebukt onder een zware crisis. Daarna brak de Tweede Wereldoorlog aan. Hoe kleedde kinderen zich rond de Tweede Wereldoorlog? Is de invloed van de oorlog in de kindermode te zien? Daarna zijn er interessante decennia in de kindermode. Elk decennia kent namelijk zijn eigen kindermode. Er wordt ingegaan op kindermode in de jaren ’50, ’60, ‘70, ’80 en ’90. Daarna breekt de nieuwe eeuw aan met weer nieuwe kindermode.

Sponsor: Vingino Kinderkleding

Deze tentoonstelling wordt gesponsord door Vingino Kinderkleding. Dit is een Nederlands merk in kindermode. Het is met name onder ouders en kinderen erg bekend. Het wordt online en offline verkocht, zoals bij Amazingkids.nl.

Het merk Vingino Kinderkleding bestaat nog geen eeuwen, maar wel enkele decennia. Vingino Kinderkleding heeft daarom speciaal voor deze tentoonstelling enkele kledingstukken uitgeleend aan het museum. Deze Vingino Kinderkleding zijn exemplarisch voor de kindermode uit die tijd. De kledingstukken van Vingino Kinderkleding geven dus een prachtige toegevoegde waarde aan de tentoonstelling.

Vingino Kinderkleding is tegenwoordig in veel winkels te vinden. Ze brengen maar liefst 6 kledinglijnen per jaar uit. Dit is niet alleen de zomer-, winter-, herfst- en lente kleding die je verwacht bij een kledingmerk, maar Vingino Kinderkleding brengt ook speciaal een lijn uit met feestkleding en een lijn met sportkleding. Zo kan een kind zich elk jaar kleden in nieuwe, andere, en trendy kledingstukken van Vingino Kinderkleding.

Doelgroep: kinderen

vingino kinderkledingDe tentoonstelling is met name bedoeld voor kinderen. De kledingstukken maken een bepaalde tijd in de geschiedenis erg visueel voor kinderen. Daarom is kinderkleding een geweldige tool om een verhaal te vertellen.

Bijvoorbeeld het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en hoe de oorlog een effect had op het leven van een kind en wat een kind voor kleding droeg. Waarom is er een Jodenster op een jas genaaid?

Of het verschil in stand wat zichtbaar is in de kleding uit zowel de 17e eeuw, 18e eeuw en 19e eeuw. Hoe hebben kinderen dit klasse verschil in deze tijden ervaren? Wat is hierover bekend? Hoe zag het leven van arme en rijke kinderen eruit?

De verhalen worden verteld van de kinderen die de kleding droegen. Dit verhaal wordt op een interactieve manier verteld. Onze verwachting is dat de kinderen geboeid zijn door deze verhalen en door het leven wat kinderen in de geschiedenis leidden.

De tentoonstelling is te bezoeken van 15 april tot en met 15 september 2018. Doordat de tentoonstelling wordt gesponsord door Vingino Kinderkleding, kan de entree voor kinderen onder de 12 jaar gratis worden aangeboden. Voor groepen kunt u een speciale reservering aanvragen. Dat regelen wij een gids die de verhalen op een boeiende manier kan vertellen aan de kinderen.