Zwolle bespaart

Zo profiteer je elk jaar van een laag energietarief

Veel energieleveranciers komen met energiecontracten met dynamische energietarieven. Dit zijn tarieven die per dag en tijdstip kunnen verschillen. Je kunt ervan profiteren omdat ze van te voren bekend zijn. Je betaalt dan minder dan mensen met een vast contract. Toch is een contract met een vast energietarief nog steeds het meest voordelig.

Slimme meter nodig

Wanneer je een dynamisch energietarief wilt, moet je een slimme meter hebben. Je moet toestemming geven om aan de leverancier om je meter uit te lezen. Je energieleverancier moet natuurlijk wel weten wanneer jij je energie verbruikt om de juiste tarieven aan je te kunnen doorberekenen.

Energietarief 1 dag van tevoren bekend

Energieleveranciers maken één dag van tevoren de dynamische energietarieven bekend via een online omgeving. Hierin zie je alle tarieven voor elektriciteit van die dag zelf en voor de volgende dag. Je kunt kiezen om op dat moment energie te gebruiken of om juist geen energie te gebruiken wanneer het energietarief hoog is. Toch zal je altijd en elke dag energie moeten gebruiken voor je koelkast, vriezer of elektrische apparatuur. Wanneer het tarief hoger is dan de normale tarieven, zal je dus standaard meer betalen dan mensen met een vast contract en een vast energietarief.

Kies voor een vast contract

Consumind in voorstander van een vast energietarief. Doordat het dynamische tarief zo vaak kan wisselen en schommelt, ben je nooit zeker van lage energietarieven. Hierdoor moet je elke dag letten op je energieverbruik en op het tarief. Ook betaal je op sommige dagen veel te veel in vergelijking met een vast energietarief. Daarom kun je beter een vast contract afsluiten.

Vergelijk meer dan 23 energieleveranciers met vaste contracten in Nederland en bespaar tot wel 300 euro aan energiekosten per jaar. Met een vast energietarief weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je gas en stroom én profiteer je altijd van voordelige tarieven. Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Dan kan dit binnen een paar minuten via de website van Consumind. Start vandaag nog een energievergelijk met Consumind en zet je energietarief voor een langere periode vast.